Popfestival Griendpop staat al vele jaren bekend als het leukste, mooiste en grootste festival van Albrandswaard en omstreken. Ieder jaar wordt die grote festivaltent in de Johannapolder weer opgebouwd en genieten Griendpoppers van alles wat Griendpop te bieden heeft, namelijk: een geweldige sfeer, goede muziek, drinken, lekker eten en natuurlijk feest!

Waar het begon

Maar wat is Griendpop? En hoelang bestaat het al?

Griendpop is geboren uit een initiatief van drie jongerenorganisaties uit Albrandswaard. Jongeren sociëteit Sordino, Jongerencentrum Albrandswaard en de Foekepot. Deze drie verenigingen en tal van vrijwilligers startte in 2007 een vereniging en organiseerde Popfestival Griendpop met als doel om een groot muziekevenement in Albrandswaard op de kaart te zetten. De naam Griendpop is gebaseerd op de locatie. Het festival wordt namelijk gehouden op de grote parkeerplaats van de Johannapolder vlakbij de Rhoonse Grienden.

De eerste editie in 2007 was een groot succes en trok circa 1300 bezoekers. De grote festival tent en de headliner Van Dik Hout maakte grote indruk. De organisatie besloot door dit succes door te gaan en er een jaarlijks evenement van te maken. Het succes bleef aan tot en met de editie van 2013. Door de stijgende kosten, steeds strenger wordende eisen driegde Griendpop in 2014 een financieel onzeker evenement te worden waardoor de organisatie ervan werd afgelast.

In 2019 volgde de fantastische terugkomst-editie van popfestival Griendpop met artiesten als DI-RECT, Van Dik Hout & Band With Benefits. Zowel Di-rect als van Dik Hout hadden eerder op de planken gestaan bij Griendpop maar wisten na jaren van afwezigheid de Griendpoppers weer te verrassen!

Tickets kopen